Even over mij…

Ken je dat gevoel? Door ziekte, burn-out of fysieke beperking is je leven verandert en ben je gedwongen je aan te passen aan de nieuwe (on)mogelijkheden van je lichaam. Je kan niet meer wat je eerder wel kon en dat is ontzettend frustrerend.
Naar de buitenwereld lijkt het allemaal goed te gaan, je wilt ook niet “klagen” of “zeuren” en voelt je niet altijd gehoord of begrepen. Maar ondertussen voer je van binnen een strijd met jezelf, want die relatie met jezelf is niet meer wat het was.

Tijdens de dag “Even over mij…” is er ruimte, tijd en aandacht voor jouw verhaal. Het verhaal wat in de waan van de dag vaak ondergesneeuwd raakt. Onder professionele begeleiding van verliesdeskundige Marit van der Wulp en yogadocente Esmeralda van Liefland ga je op zoek naar jouw mogelijkheden.
Een dag weg uit het dagelijkse leven en routine, een dag om volledig aan jezelf te spenderen. Tijd om stil te staan bij wat jij nodig hebt, tijd om zonder oordeel naar je eigen situatie te kijken. Aan het einde van de dag ga je naar huis met nieuwe energie, inzichten en kracht om weer verder te gaan.

We werken in een kleine groep van 4 tot 6 deelnemers. Door te luisteren naar elkaars verhalen krijg je naast (h)erkenning ook inzicht in jouw eigen proces. Hoewel we veel samenwerken en met elkaar in gesprek zijn, werkt ieder aan zijn eigen proces. Daarnaast is er voldoende ruimte om je even terug te trekken, te overdenken, individueel het gesprek aan te gaan, een wandeling te maken of even niks te doen in het zonnetje.
Met behulp van diverse werkvormen zoals tekenen/schilderen, werken met coachkaarten, meditatie en yoga gaan we dieper in op welke invloed jouw gezondheid heeft (gehad) op jouw leven. En vooral wat jij al in je bezit hebt om hier op een positieve en krachtige manier mee om te gaan.

Wat je mag verwachten

 • Professionele en kundige begeleiding
 • Een veilige en prettige omgeving om helemaal jezelf te zijn
 • Aandacht en ruimte voor jouw verhaal, zonder oordeel
 • Praktische handvatten om meer grip te krijgen op je leven
 • Diverse werkvormen, toegankelijk en haalbaar voor iedereen
 • Een nieuwe, frisse kijk op jouw situatie
 • Ontspannen en positieve dag

 Voor wie is deze dag geschikt?

Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft (gehad) met verlies van gezondheid. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een burn-out, diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas, zware blessures, fysieke beperkingen, kanker etc. Het kan zijn dat dit recent is, maar het kan ook al langere tijd geleden zijn.

Over de locatie

De hele dag zijn we te gast bij “Het Dwingelderheem”. Een prachtige locatie waar we zowel binnen als buiten gebruik kunnen maken van verschillende plekken en kunnen genieten van de heemtuin, mooie vergezichten, het gezelschap van de eenden en kippen en heerlijk ontspannen sfeer. De ideale plek om je helemaal los te maken van de dagelijkse beslommeringen.
De biologische lunch wordt verzorgd door eigenaresse Inge Dijkinga en bestaat voor een groot deel uit groenten en fruit van eigen tuin.

Even praktisch

 • Deze dag vindt plaats op 3 juli 2021 en duurt van 10:00 – 16:00, inloop vanaf 09:30.
 • De kosten bedragen €150,00 per persoon. Dit is inclusief diverse dranken en een uitgebreide biologische lunch.
 • Na aanmelding zullen we telefonisch contact opnemen om jouw situatie kort te bespreken. Zo kunnen wij ons goed voorbereiden en weet je zeker dat deze dag voor jou geschikt is. Je aanmelding is pas hierna definitief.
 • Aanmelden kan tot uiterlijk 19 juni.
 • Aanmelden kan door je naam en telefoonnummer te sturen naar info@springbegeleiding.nl