Rouwbegeleiding

Het verlies van je baan, overlijden van een dierbare, een scheiding, verlies van gezondheid of een onvervulde kinderwens. Deze en andere gebeurtenissen zijn allemaal verlies en verlies hoort bij het leven. Maar dat betekent niet dat het makkelijk is. 

Een rouwproces is persoonlijk en voor iedereen anders. Het wordt vaak als moeilijk, zwaar en soms als eenzaam ervaren. Wanneer het niet lukt om hier zelf, of met hulp van je omgeving, een weg in te vinden, kan rouwbegeleiding een opening bieden. 

Rouw vraagt om ruimte en aandacht. Ruimte om te mogen voelen en ervaren. Boosheid, verdriet, pijn, we sluiten ons hier liever voor af. En toch is het belangrijk om hier aandacht aan te geven, vrijheid en ruimte te bieden. Dit vraagt om stilstaan bij het verdriet, het erkennen van het verlies en begrip voor jouw eigen manier van rouwen. 

Ik biedt begeleiding aan volwassenen, kinderen, partners en gezinnen. Elke vorm van verlies komt in aanmerking. Bij de begeleiding maak ik gebruik van diverse methodieken en werkvormen. Op deze manier kan ik aanpassen en met jou samen bekijken wat het beste bij jou past. 

Voordat we een traject gaan starten, ontvang ik je graag voor een intake gesprek. Hierin kan jij ervaren of je bij mij op je plek bent en of er een klik is. Dit is belangrijk voor het succes van het traject. Ook bespreken we de (on)mogelijkheden binnen de rouwbegeleiding en wat ik voor jou kan betekenen.