Angst voor honden

Angst voor honden kan een enorme impact hebben op je leven, maar ook de angst van een kind of partner kan veel invloed hebben. De begeleiding welke ik bied is geschikt voor kinderen, jong volwassenen, volwassenen en ouderen. Maar ook begeleiding voor gezinnen of stellen is mogelijk.

We leven in een maatschappij waar honden onderdeel zijn van het gezin en het is vrijwel onmogelijk om honden te vermijden. Wanneer je angst voor honden ervaart ben je continue op je hoede en zal je leven bepaald gaan worden door die angst. Je verliest de controle en doet misschien dingen niet, die je juist heel graag zou doen. Denk bijvoorbeeld aan die leuke tante waar je zo graag op visite zou gaan, maar ze heeft een hond… Of een nieuwe liefde, waar ook een hond bij hoort.

Door kleine sprongetjes te maken kan ik je helpen in het terugkrijgen van de controle. En ik sta er met springplank en veiligheidsnet. Door bewustwording wat de angst met jou doet, welke invloed deze heeft en zelf je doel te bepalen, kunnen we werken aan het beheersbaar maken van de angst. Jij bepaalt het doel, dit doe ik niet, ik help je om jouw doel te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je weer wilt kunnen hardlopen in dat mooie bos, zonder bang te zijn een hond tegen te komen. Of bij dat ene vriendinnetje spelen, zonder buikpijn omdat daar een hond is. Het aanraken van de hond is nooit een doel op zich, tenzij jij dit zelf als doel stelt.

We gaan aan de slag met het leren lezen van de hondentaal, de fysieke reactie op angst, meer zelfvertrouwen en vooral de regie nemen in de voor jou spannende situaties. We werken naar de praktijk, zodat je echte handvatten krijgt waar je iets mee kunt en ook zelf sprongen kunt blijven maken.

Ervaar jij zelf angst of zie je dat een kind of partner lijdt onder de angst voor honden? Wil je hier graag mee aan de slag, maar twijfel je of Spring iets voor jou is? Ik bied altijd een gratis telefonisch contact aan, waarin ik meer kan vertellen over Spring en mijn werkwijze en jij al je vragen kunt stellen. Heb je er een goed gevoel bij, maken we een afspraak voor een eerste sessie. Heb je het gevoel dat ik niet de juiste persoon ben, verwijs ik je graag door naar een van mijn collega’s. De juiste klik en vertrouwen is de basis voor een succesvol traject.